Subsidies Vlaams Gewest

Bij brantsandpatents kunt u terecht voor een eerste advies omtrent de octrooieerbaarheid van uw uitvinding of concept. Een dergelijk onderzoek komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Ook andere juridische adviezen zoals adviezen omtrent vrijheid van handelen kunnen in aanmerking komen voor de KMO portefeuille.

De KMO-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt ter bevordering van de innovatie in uw bedrijf. Dit betekent dat u een gedeelte van een octrooieerbaarheidsadvies kunt laten financieren door de overheid.

Op de website van VLAIO vindt u de voorwaarden terug waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

De procedure voor het aanvragen van de subsidie is heel eenvoudig en kan op de website www.KMO-portefeuille.be. De opstelling van een uitgebreid dossier vooraf is niet nodig. Ga na of uw onderneming in aanmerking komt en vraag een KMO-portefeuille aan. Doe dit binnen de 14 kalenderdagen na de start van het traject. Bij enige vragen staat brantsandpatents uiteraard tot uw dienst om samen met u de aanvraagprocedure te doorlopen.

Subsidies voor onderzoek en ontwikkeling

In een innovatiesubsidiedossier van het Agentschap Innoveren & Ondernemen kunnen de kosten voor de bescherming van uw intellectuele eigendom, opgenomen worden tot maximaal 20.000 euro. Het gaat over voorbereidingskosten, zoals een freedom to operate onderzoek en registratie-en opmaakkosten van octrooiaanvragen (met uitzondering van instandhoudingstaksen en kosten in het kader van een juridisch geschil).

Het steunpercentage is afhankelijk van het type dossier en de grootte van de onderneming. Voor meer info verwijzen wij u door naar de website van Vlaio.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de octrooiafdeling en bel ons op +32 (0)9 230 83 38, of stuur een mail naar info@brantsandpatents.com.


With the support of

FIT Entiteitslogo op1lijn EN

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de octrooiafdeling.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ