Wat is een octrooi

Een octrooi (ook patent genoemd) beschermt een uitvinding op een technisch product of proces. Octrooien zijn een territoriaal recht en bieden een tijdelijk monopolie voor technische uitvindingen. Wie een octrooi heeft, kan een ander verbieden die uitvinding na te maken, te verkopen of in te voeren. Een octrooi is bijgevolg een exclusief recht op een uitvinding, waarmee men een ander kan verbieden de uitvinding commercieel toe te passen. Een octrooi is 20 jaar geldig.

Om voor octrooibescherming in aanmerking te komen, dient men een technische uitvinding te bezitten die voldoet aan specifieke voorwaarden. Uw uitvinding moet nieuw zijn op de datum van indiening van de octrooiaanvraag en moet tevens inventief zijn. Daarnaast moet uw uitvinding ook industrieel toepasbaar zijn.

brantsandpatents gaat samen met u na of uw uitvinding in aanmerking komt voor octrooibescherming. Ons kantoor beschikt hiervoor over eigen ontwikkelde tools en performante commerciële databases die ons toelaten om u een op maat gemaakt advies te leveren.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de octrooiafdeling en bel ons op +32 (0)9 230 83 38, of stuur een mail naar info@brantsandpatents.com.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de octrooiafdeling.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ