Modellen

Wereldwijd stijgt het belang van het design van een product. Het volstaat niet langer om te beschikken over een technisch superieur product om succesvol te zijn, uw klant wenst dat het product er ook goed uitziet. Dit vertaalt zich ook in een stijgend belang om dat uitzicht – de look & feel - te beschermen.

Door middel van een modelregistratie (‘design registration’ of ‘design patent’ genaamd in de USA) kan u het uitzicht van een product of de versiering ervan beschermen. Dit moet u ruim opvatten, ook de vormgeving van uw website, uw verpakking, uw etiket, uw logo, enz. kunnen beschermd worden als model.

Een belangrijke voorwaarde die quasi wereldwijd geldt, is dat uw model nieuw is en een afwijkende indruk opwekt dan alle al bestaande modellen. Het is bijgevolg uitermate belangrijk om te zorgen voor modelbescherming vóór u uw eigen model bekend maakt.

Graag gaan we met u het gesprek aan om na te gaan welke kenmerken van uw model vernieuwend zijn en hoe deze het best beschermd worden in en buiten Europa. brantsandpatents helpt u bij het uitwerken van een goede strategie inzake modelbescherming waardoor uw investering in uw design optimaal rendeert.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de merkenafdeling en bel ons op +32 (0)9 230 83 38, of stuur een e-mail naar info@brantsandpatents.com.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de merkenafdeling.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ