Innovatieaftrek

Om innoverende ondernemingen te stimuleren heeft de Belgische overheid de innovatieaftrek in het leven geroepen. De innovatieaftrek resulteert in een verlaagde belastingdruk voor innovatieve bedrijven in België. De vennootschapsbelasting voor winsten uit de eigen innovaties wordt met 85% verlaagd.

De innovatieaftrek is van toepassing op octrooiaanvragen vanaf indiening, kwekersrechten en innovatieve software. De omvang van de innovatieaftrek is afhankelijk van de hoeveelheid aan innovatieve producten en diensten in uw onderneming. Hoe innovatiever uw onderneming is, hoe groter de innovatieaftrek zal zijn.

brantsandpatents kan u helpen om uw innovaties in kaart te brengen door het scannen van de huidige en toekomstige activiteiten van uw onderneming. Hierna zal onderzocht worden welke innovaties beschermd kunnen worden binnen uw bedrijf en hoe u optimaal kunt genieten van de belastingvoordelen.

In samenwerking met de fiscale adviseur heeft brantsandpatents al meer dan 100 ondernemingen succesvol bijgestaan in de toepassing van de innovatieaftrek. Meer informatie over de regelgeving en het bekomen van innovatieaftrek vindt u op www.innovatieaftrek.be.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de octrooiafdeling en bel ons op +32 (0)9 230 83 38, of stuur een mail naar info@brantsandpatents.com.

Graphs combined narrow

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de octrooiafdeling.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ