Octrooieerbaarheid

Voorafgaand aan de indiening van een octrooiaanvraag wordt bij voorkeur gestart met een onderzoek naar wat er vandaag reeds bekend is (de zogenaamde Stand der Techniek).

Op basis van informatie over uw uitvinding voert brantsandpatents een uitvoerig octrooiliteratuuronderzoek uit. Hierbij wordt specifiek gezocht naar documenten die verwant zijn aan uw uitvinding. Vervolgens wordt de gevonden literatuur grondig geanalyseerd en wordt de octrooieerbaarheid van uw concept geanalyseerd in het licht van deze documenten.

Ten slotte wordt een advies over de octrooieerbaarheid van uw concept geformuleerd. Wanneer dit advies positief is zullen wij u adviseren om hiervoor een octrooiaanvraag in te dienen. De adviseurs van brantsandpatents zorgen op basis van uw input voor het schrijven, registreren en opvolgen van uw octrooiaanvraag tot aan de verlening van uw octrooi.

Octrooien kunnen zowel nationaal als internationaal worden aangevraagd. De keuze van de juiste octrooistrategie hangt nauw samen met uw specifieke noden en uw commerciële activiteiten. brantsandpatents zal u bijstaan in het uitstippelen van een route op maat van uw bedrijf. Samen met ons netwerk van buitenlandse agenten, zorgen wij voor een adequate bescherming van uw uitvinding in de voor u relevante regio's.

Voor een advies omtrent de octrooieerbaarheid van uw uitvinding kan u subsidies krijgen via de KMO-portefeuille.


Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de octrooiafdeling en bel ons op +32 (0)9 230 83 38, of stuur een mail naar info@brantsandpatents.com.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de octrooiafdeling.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ