FAQ

Wat te doen bij het wijzigen of moderniseren van uw merk?

Wanneer u na een aantal jaren beslist om uw merknaam of uw logo totaal te veranderen, zal men vanzelfsprekend sowieso een nieuwe registratie moeten aanvragen.

Wat moet u echter doen wanneer u beslist om uw merk een facelift te geven?

Om zeker een geldige registratie te behouden, moet u het merk gebruiken op dezelfde manier zoals het geregistreerd is. Kleine aanpassingen die het onderscheidend vermogen van het merk niet beïnvloeden, zijn echter wel aanvaardbaar zonder dat dit uw registratie op termijn kan ongeldig maken.

Verder kan u uw bestaande registratie niet aanpassen: u kan geen nieuwe aangepaste versie van uw merk laten aantekenen in uw registratie en evenmin kan u bijkomende producten of diensten opeisen. Om die reden is een nieuwe registratie meestal noodzakelijk.

Ook bij kleinere wijzigingen aan uw merk, zal het opnieuw registreren van het aangepaste merk aanbevolen zijn. Wanneer u namelijk geconfronteerd wordt met een inbreuk op uw merkrechten, kan een verschil tussen uw geregistreerd merk en uw effectief gebruikt merk voer tot discussie zijn. De tijd en kosten die men aan een dergelijken discussie kan verspillen, zullen veelal niet in verhouding zijn met de beperktere kost voor de registratie.

Tenzij de verschillen zodanig groot zijn dat uw nieuw merk geen belangrijke gelijkenis meer vertoont met uw oud merk, zal u uw bestaande inschrijving van uw "oud" merk daarenboven best behouden en blijven vernieuwen. Indien u uw registratie niet vernieuwt, verliest u de ermee gepaard gaande rechten en dus de anciënniteit ervan alsof de registratie nooit bestaan heeft. Dit kan desastreuze gevolgen hebben wanneer een derde inmiddels een gelijkend merk zou geregistreerd hebben.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met een van onze specialisten.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ