Wat is een merk

Een merk is elk teken dat de producten of diensten van een onderneming onderscheidt van die van andere ondernemingen. Niet alleen benamingen kunnen een merk zijn doch ook logo's, lay-out van verpakkingen, vormen (bv. Coca-Cola® flesje) en combinaties van deze elementen. Zelfs geluiden (bv. Nokia® tune) en kleuren kunnen een merk uitmaken.

Het publiek moet deze tekens wel percipiëren als een verwijzing naar de oorsprong van de producten/diensten, m.a.w. deze tekens moeten als een herkenningsteken gezien (kunnen) worden en bv. niet louter als versiering. Ook mag het teken niet louter het product of de dienst of eigenschappen ervan beschrijven.

Daarnaast moet een merk natuurlijk beschikbaar zijn en geen rechten van derden schenden. Het is bijgevolg heel belangrijk om in het vroegste stadium van de merkontwikkeling te laten onderzoeken of het merk in kwestie, of ermee gelijkende merken, nog niet geregistreerd zijn in de landen waar u het merk wil commercialiseren en registreren.

brantsandpatents kan u van dienst zijn vanaf het prille begin van uw product- en merkontwikkeling. Al bij het brainstormen over uw nieuw merk kunnen wij met u meedenken, rekening houdend met de wettelijke geldigheidsvoorwaarden. Op basis van onze expertise helpen wij u een sterk merk te ontwikkelen en de gepaste onderzoeken uit te voeren om zeker te zijn dat u uw merk veilig kan gebruiken en registreren.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de merkenafdeling en bel ons op +32 (0)9 330 20 39, of stuur een mail naar trademarks@brantsandpatents.com.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de merkenafdeling.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ