FAQ

Hoe kan men de beschikbaarheid van een merk onderzoeken?

Enkel een onderzoek naar identieke en gelijkende merken alsook een onderzoek naar bestaande handelsnamen geeft u voldoende zekerheid dat een merknaam effectief beschikbaar is en zonder risico's kan gebruikt en geregistreerd worden.

Het onderzoek naar de beschikbaarheid van een nieuw merk gebeurt best in een zo vroeg mogelijk stadium van de ontwikkeling van uw merk. Heeft het zin om tijd en geld te investeren in een merk als blijkt dat het botst met een ouder merk?

We laten hierbij nog buiten beschouwing dat een inbreuk op oudere rechten van derden aanleiding kan geven tot het betalen van een schadevergoeding, verlies van inkomsten, schade aan uw imago bij uw klanten, investeringen voor een nieuw merk enz. Tijdig onderzoek verrichten vermijdt dus dat u nutteloos tijd en geld verspilt.

Het internet vormt een bron van heel veel informatie. Door gebruik te maken van zoekmachines kan men zich al soms enig idee vormen omtrent het reeds bestaan van uw nieuw merk.

Dit is echter ruim onvoldoende, niet alleen omdat het opzoekingswerk heel veel tijd in beslag kan nemen maar ook en vooral omdat het gebruik van een merk niet altijd vindbaar is op het internet. Tot slot, kunnen er ook pertinente merken geregistreerd zijn die nog niet gebruikt worden.

brantsandpatents beschikt over de nodige tools en expertise om dergelijke onderzoeken te verrichten, gaande van eenvoudige identieke screenings tot meer geavanceerde onderzoeken naar gelijkende merken. De kosten zullen vooral afhangen van de territoria en van het aantal producten- of dienstencategorieën waarvoor het merk bestemd is.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met een van onze specialisten.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ