Ellen Crabbe

Partner, Europees en Belgisch Octrooigemachtigde, European Patent Litigator

Ellen Crabbe is Europees en Belgisch Octrooigemachtigde en partner bij brantsandpatents. Zij behaalde een PhD in de Biotechnologie aan de Universiteit van Gent en was werkzaam als postdoctoraal onderzoeker.

Ellen waakt er over dat octrooien geen ver-van-mijn-bed-show zijn voor haar klanten. Een goede octrooistrategie start met een duidelijk uitgetekend plan en advies, waarbij rekening gehouden wordt met de noden en de business van de klant.

Ellen adviseert klanten op alle gebieden van octrooien. Haar activiteiten omvatten het opstellen van octrooiaanvragen en afhandelen van verleningsprocedures, voeren van opposities en beroepsprocedures, alsook het adviseren van klanten omtrent octrooieerbaarheid, vrijheid van handelen, fiscaliteit en inbreuk.

Ellen heeft een uitgebreide ervaring in de bescherming van planten, zowel wat betreft octrooien als kwekersrechten en heeft klanten bijgestaan in beroepsprocedures bij het CPVO in Angers alsook bij het Europees Hof van Justitie.

Ook op het gebied van aanvullende beschermingscertificaten (ABCs of SPCs) voor geneesmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen heeft Ellen een gedegen ervaring en verdedigt zij de rechten van klanten.

Ellen was en is betrokken in tal van IP geschillen in binnen-en buitenland en heeft ervaring met oppositie, inbreuk- en nietigheidsprocedures. Ook het raakvlak tussen octrooien en fiscale voordelen kent geen geheimen voor haar.

Haar werkterrein situeert zich in de algemene ingenieurswetenschappen, levenswetenschappen (inclusief moleculaire biologie, planten(bio)technologie, farmacie, chemie, levensmiddelen- en voedingsindustrie) en kwekersrechten.

Ellen spreekt vloeiend Nederlands en Engels en heeft een uitstekende kennis van het Frans en werkkennis Duits.

E-mail: ellen.crabbe@brantsandpatents.com

Lean, flexible and very service minded”, IP agency Brantsandpatents is a major port of call for domestic companies seeking to protect their innovations. Distinguished for its “commercial brilliance”, the outfit offers intelligent portfolio development guidance and meticulous drafting services; insightful counsel on initial public offerings and IP tax benefits is another strong suit (IAM Patent 1000)
AM BAP1501 135

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met een van onze specialisten.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ