Domeinnamen

Domeinnamen zijn onderscheidingstekens voor uw website en zijn principieel samengesteld uit de eigenlijke domeinnaam (bv. uw merk of handelsnaam) en een zogenaamde top level domain name (TLD), nl. de extensies als .be, .com, .eu, etc.

Aangezien domeinnamen van groot belang zijn voor de visibiliteit van uw onderneming op het internet, kan de waarde van een domeinnaam zeer belangrijk zijn.

Veelal kiezen ondernemers hun handelsnaam, hun merknaam (merknamen) of bepaalde voor de hand liggende namen (bv. generieke termen) als domeinnaam om surfers op het internet in staat te stellen op een zo eenvoudig mogelijke manier hun website terug te vinden.

De keuze voor de juiste domeinnaam en de TLD is belangrijk en dient al in overweging genomen te worden zodra men een nieuwe onderneming opstart of een nieuwe merknaam creëert.

brantsandpatents kan samen met u analyseren welke domeinnamen u best aanvraagt en waar. Tevens kunnen we onderzoeken verrichten naar de beschikbaarheid van domeinnamen en uw domeinnaamregistraties verzorgen en beheren.

Door die link met merken en handelsnamen en het belang van domeinnamen ontstaan er regelmatig conflicten. Het gebeurt relatief vaak dat derden doelbewust de handelsnaam of merknaam van een andere onderneming registreren om die vervolgens aan die onderneming tegen woekerprijzen te koop aan te bieden of om een concurrent een hak te zetten.

Om dergelijke domeinnamen terug te claimen, kan u op brantsandpatents beroep doen voor het voeren van onderhandelingen -desgewenst anoniem- of voor het instellen van arbitrageprocedures.

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de merkenafdeling en bel ons op +32 (0)9 230 83 38, of stuur een e-mail naar info@brantsandpatents.com.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts van de merkenafdeling.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ