Johan Brants

Europees, Belgisch en Nederlands Octrooigemachtigde

Johan Brants is Europees, Belgisch en Nederlands Octrooigemachtigde en oprichter van brantsandpatents. Met meer dan 25 jaar ervaring is Johan een gekend figuur in IP in de BeNeLux en stond hij aan de wieg van drie succesvolle Belgische kantoren. Met brantsandpatents slaagt hij erin om octrooilandschap te hertekenen en tot nieuwe hoogten te stuwen.

Met zijn charismatische stijl maar vooral met gedegen dossierkennis weet hij menig klant te overtuigen. Tevens wordt hij geroemd voor zijn strategisch inzicht dat veel verder gaat dan louter octrooien. Johan weet als geen ander om octrooimaterie om te zetten tot een waardevolle tool voor elk bedrijf. Met ervaring in meer dan 30 succesvolle rulings worden ook de fiscale voordelen geoptimaliseerd.

Daarnaast is Johan ook een veel gevraagd deskundige in octrooiprocedures in binnen- en buitenland en heeft hij tonnen ervaring in oppositie- en beroepsprocedures bij het Europees Octrooi Bureau (EOB).

Johan vertegenwoordigt tevens cliënten bij nationale procedures in Europa ter verkrijging van Aanvullende Beschermingscertificaten voor farmaceutische- en plantenformulaties. Ook het kwekersrecht kent geen geheimen voor Johan, onder meer door verscheidene beroepsprocedures bij het CPVO in Angers, alsook bij het Europees Hof van Justitie.

Johan was voor meer dan 15 jaar professor intellectuele eigendom aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de Universiteit Gent en is frequent gastspreker aan onder meer de Vlerick Business School, KU Leuven en het Europees octrooibureau. Verder is hij ook regelmatig spreker bij workshops en infosessies van andere organisaties omtrent IP-rechten. Johan zetelt eveneens in enkele technologiefondsen zoals Theodorus en Qbic.

E-mail: johan.brants@brantsandpatents.com

“An “excellent professional who is creative and effective”, Johan Brants is the fulcrum around which the practice turns; a dab hand at applications, oppositions and appeals, “he argues a case well and his work goes beyond that of most patent attorneys”. Brants recently represented Cresco in nullity proceedings in the Netherlands in a ground-breaking case regarding the protection of plant material obtained by breeding
20211124 Johan

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met een van onze specialisten.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ