Intellectuele Eigendomsrechten zorgen voor meer dan 1 miljoen jobs

Het Europees octrooibureau (EOB) en het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) hebben samen een studie uitgevoerd naar de impact van Europese Intellectuele Eigendomsrechten (IER)- intensieve industrieën op jobcreatie en economie. De resultaten van de studie hebben betrekking op de periode van 2014 tot 2016.

IER-intensieve industrieën worden gedefinieerd als degene met een bovengemiddeld aantal Intellectuele Eigendomsrechten per werknemer, in vergelijking met andere IER-gebruikende industrieën. In principe betekent dit dat een industrie in de Europese Unie als IER-intensief wordt geïdentificeerd als voor ten minste één van de beschouwde IE-rechten het aantal Intellectuele Eigendomsrechten per werknemer hoger is dan het gemiddelde van alle EU-industrieën die van dezelfde IE gebruikmaken.

België haalt bovengemiddelde cijfers in dit rapport. Globaal gezien kunnen we zeggen dat er in België meer dan een vierde van de jobs, ofwel meer dan 1 miljoen, gecreëerd werden door IER intensieve industrieën. Een reden te meer om dus in IE te investeren.

België staat in de top 10 van alle Europese landen wat betreft het aanvragen van octrooien en merken.

De top wordt aangevoerd door Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het volledige rapport kan hier geraadpleegd worden.

Do you have a question?

We would be happy to assist you.
Make an appointment with one of our experts.

Rest assured, you're not alone.
Feel free to browse through the FAQ and don't hesitate to
contact us if you still have any doubts.

FAQ