Wim Grunewald

Europees Octrooigemachtigde

Wim Grunewald is bio-ingenieur van opleiding (cel- en genbiotechnologie) en Europees octrooigemachtigde. Hij behaalde een doctoraat in de Toegepaste biologische wetenschappen aan de Universiteit Gent en was 10 jaar actief als onderzoeker in de moleculaire plantenbiologie. Tussen 2015 en 2022 was Wim werkzaam als IP manager bij het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) waar hij de IP verantwoordelijke was voor het microbiologie en neurobiologie departement.

Wim legt zich zowel toe op het adviseren omtrent octrooieerbaarheid, opbouwen van een octrooiportefeuille, vrijheid van handelen en inbreuk als op het schrijven van octrooiaanvragen, behandelen van de toekenningsprocedures en verdedigen of aanvallen van bestaande octrooien.

Zijn werkterrein omvat verschillende disciplines binnen de levenswetenschappen gaande van microbiologie (humaan en plantenmicrobioom, gistfermentaties, bacteriële productie) over planten(bio)technologie naar diagnostiek en therapie van humane (neurologische) aandoeningen, incl. het gebruik van CRISPR/Cas, antisense oligonucleotide technologie, gentherapie, antilichamen, biologicals.

Wim spreekt vloeiend Nederlands en Engels, en heeft een basiskennis Frans.

E-mail: wim.grunewald@brantsandpatents.com

Wim HIRES N2 A5166

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met een van onze specialisten.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ