Francis Ryckaert

Patent Adviser

Francis Ryckaert is Patent Adviser. Hij behaalde een Masterdiploma als Burgerlijk Ingenieur in de Toegepaste Natuurkunde aan Universiteit Gent. In het kader van zijn thesis onderzocht hij het ontwerp en de optimalisatie van quantum dot gebaseerde condensatoren voor hun gebruik als wendbare lichtbronnen voor de geïntegreerde fotonica.

Bij brantsandpatents is Francis vooral bedreven in het opstellen en verdedigen van octrooiaanvragen en het afhandelen van verleningsprocedures. Dit zowel voor de Belgische, Nederlandse en Europese instanties. Hij helpt mee met het uitstippelen van strategieën voor octrooibescherming, op maat van de klant. Daarnaast levert hij advies omtrent octrooieerbaarheid, vrijheid van handelen en inbreuk.

Zijn werkterrein bevindt zich in de fysica, materiaalkunde, elektronica, fotonica, wiskunde, mechanica, bouwkunde en automatisatie. Francis beschikt ook over een aanzienlijke hoeveelheid praktijkervaring in mechanische constructies. Hierbij verworven inzichten helpen hem dan ook om mechanische uitvindingen probleemloos te doorgronden.

Francis spreekt vloeiend Nederlands en Engels. Verder is hij werkzaam in het Frans en beschikt hij over een praktische kennis Duits.

E-mail: francis.ryckaert@brantsandpatents.com

Octrooien Francis Ryckaert

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met een van onze specialisten.

Wees gerust, u bent niet alleen.
Surf eens door de FAQ. Heeft u nog twijfels,
aarzel dan niet ons te contacteren.

FAQ